Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η ΄΄Κυβέρνηση σιωπά΄΄ στις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου.

Εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε επισημάνει προς την Κυβέρνηση την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάστηκε για το ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά των Η.Π.Α., μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε, από...... το περασμένο καλοκαίρι, με τα νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα και ταλανίζει τη συγκεκριμένη αγορά.
Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση σιωπά. Με την τελευταία ανακοίνωσή του στις 08/03/2011 το ΥπΑΑΤ δηλώνει ότι "παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το χαμηλό επίπεδο τιμών παραγωγού...." επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ και του Υφυπουργού κ. Κουτσούκου, σχετικά με προβλήματα για το ελαιόλαδο που έθεσαν ελαιοκομικοί φορείς της Κρήτης.
Δυστυχώς για τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και για τη χώρα, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδώ και 8 μήνες, δεν αξιοποιεί την ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο και απλά, όπως δηλώνει, παρακολουθεί τις εξελίξεις που ολοένα και επιδεινώνουν την κατάσταση των Ελλήνων γεωργών.
Ποιος άραγε θα έπρεπε ν' αναλάβει δράση και να συντονίσει ενέργειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στην αγορά των Η.Π.Α., που αφορά ετησίως 220.000 τόνους ελαιολάδου;
Πότε άλλοτε θα παρουσιαστεί μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για να ριζώσει το ελληνικό ελαιόλαδο σε μια τόσο σημαντική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου